The Smokey Bandits Nederlands kampioen low en slow BBQ 2014 05-11-2014 20:08:25

BBQ Society Cook-Off


Zaterdagochtend 18-9-2014 zijn we afgereisd voor de laatste wedstrijd dit jaar. The BBQ Society Cook-Off welke dit jaar in hoofddorp plaatsvond.

Een belangrijke wedstrijd voor ons want aan de hand van deze wedstrijd en die van de Tony Low & Slow werd de Nederlands kampioen bekend. The Tony Low&Slow comopetition was door ons gewonnen dus we maakten een goede kans.


Nadat we alles hadden opgebouwd en het vlees hadden behandeld was het tijd om een praatje te maken met onze BBQ-vrienden onder het genot van een hapje en een drankje. Om een mooie tijd de stretcher opgezocht en om 05.00 de ogen weer open om te kijken of alles op schema lag. Ontbijtje genuttigd bij onze buren en toen aan de slag. Alles ging volgens schema en de wedstrijdbakjes zagen er goed uit en smaakten goed.


Ondertussen waren er veel vrienden, bekenden en sponsors gearriveerd die ons kwamen ondersteunen wat we zeer waardeerde. Goed voor onze gasten gezorgd en iedereen had het naar het zin.


Toen was het tijd voor de prijsuitreiking.


Eerst was de wedstrijd aan de beurt; we hadden 3 walks;

5de plaats kip, 5de plaats Ribs en een 1ste plaats voor de Brisket en 4de plek overall.

Geen gekke prestatie in dit deelnemersveld.


Toen kwam de uitslag voor het Nederlands kampioenschap, wederom 3 walks;


Kip 2de plaats, Ribs 3de plaats en Brisket 1ste plaats ennnnn


NEDERLANDS KAMPIOEN Low en Slow BBQ 2014

Supergave prestatie in ons 1ste wedstrijdseizoen en samen met de 4de plek van Europa iets waar we erg trots op mogen zijn. 

Wij weten dat dit ook alleen maar mogelijk is geworden door de steun van onze sponsoren, vrienden en eega's en hopen ook volgend seizoen op hun steun te mogen rekenen.

Wij gaan deze winter onze BBQ-vaardigheden aanscherpen om volgend jaar weer mee te kunnen doen in de top van deze mooie sport. 

Als je volgend jaar in de gelegenheid bent om een wedstrijd bij te wonen ,gewoon doen,

Er zijn volgend seizoen 4 wedstrijden in Nederland dus hou onze site in de gaten.


Groeten


The Smokey Bandits